Zonnepanelen aan/uit zetten (Enphase)

Op een zonnige dag met veel wind kan het zijn dat de dynamische stroomprijzen gedurende een periode negatief worden. Indien je zonnepanelen hebt betekent dit dat je (mogelijk) moet betalen om stroom aan het net te leveren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Enever.nl heeft PHP-script gemaakt om zonnepanelen uit- en aan te zetten.

Met het eerste script kun je controleren wat de huidige status van de zonnepanelen is. Daarna volgen de scripts om de zonnepanelen uit te zetten en aan te zetten (beide scripts zijn bijna hetzelfde, alleen deze regel verschilt: curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "{\"length\":1,\"arr\":[1]}");

Vergeet niet om jouw token in te vullen waar $jwt_token = 'YOUR_TOKEN_HERE'; staat en het IP adres te wijzigen! Mocht je nog geen JWT-token hebben, dan kun je hier lezen hoe je eenvoudig een Enphase token kunt aanmaken middels een PHP-script.

LET OP! Je hebt hier een installer-account voor nodig (mogelijk werkt het ook met een DHZ-account).

STATUS ZONNEPANELEN OPVRAGEN:

ZONNEPANELEN UITZETTEN:

ZONNEPANELEN AANZETTEN:

Written by Enever.nl

6 thoughts on “Zonnepanelen aan/uit zetten (Enphase)

 1. Bedankt voor het delen van deze instructie.
  Ik loop echter wel vast.
  Het maken van een token lukt prima. Ik kan vervolgens voor het controleren van de productie de stap: ‘auth/check_jwt’ ook uitvoeren. Echter bij het daadwerkelijk controleren of de productie aan of uit staat, krijg ik de melding 401 unauthorized.
  Wanneer ik in de browser naar de gateway ga krijg ik met de URL dezelfde fout.
  Zou je voldoende rechten moeten hebben met het token om dit te kunnen opvragen en vervolgens te schakelen?

  Met vriendelijke groet,
  Edwin de Boer

 2. Dag enever.nl,

  Is het (al) mogelijk om, in combinatie met mijn dynamische contract, het uitzetten van de panelen automatisch gaat? Gecombineerd met de negatieve prijzen? Kan je daar iets meer over vertellen of weet je waar ik die informatie kan vinden?

  Alvast bedankt!
  Elisabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *