EnergyZero

PROS

  • Biedt een publieke API om prijzen op te halen
  • Online klantenportal beschikbaar
  • Klantenservice reageert snel (op e-mail)

CONS

  • Vaste leverkosten zijn relatief hoog
  • Klantenservice alleen bereikbaar via e-mail of telefoon

Facturatie

Voor de start van levering moet je een aanbetaling doen wat tevens direct ook het eerst maandbedrag is. De volgende maandbedragen worden op de 25e van de maand geïncasseerd. Hierdoor kan het dus voorkomen dat je bij aanvang 2 maandbedragen in slechts een paar dagen moet betalen. Uiteraard wordt een eventueel teveel betaald bedrag op de jaarafrekening weer verrekend.

Het maandbedrag wordt berekend door jouw verwachte verbruik te vermenigvuldigen met het gemiddeld verwachte tarief voor stroom en/of gas voor de komende twaalf maanden.

Salderen

Om te kunnen salderen moet je zelf energie opwekken via zon, wind of via een coöperatie. De salderingsregeling is vastgelegd in wet en is voor nu verlengt tot 2025. Tot die tijd gaat het op de volgende manier:

Voorbeeld
Totaal verbruik = 1000 kWh
Totaal teruggeleverd = 500 kWh
Netto verbruik = 500kWh

Er is in een jaar tijd 1000kWh verbruikt maar er is 500kWh teruggeleverd. Er is netto 500kWh verbruikt en alleen dit verbruik zal in rekening gebracht worden. In het kort, voor elke kWh teruggeleverd strepen we één kWh verbruikt weg. één kWh verbruikt staat gelijk aan: 1x kWh tarief + 1x inkoopkosten + 1x ODE + 1x energiebelasting. Eerst salderen wij het normaal verbruik en daarna het dal.

Heb jij een Flex-contract, dan rekenen wij het uurtarief per verbruikte kWh en het uurtarief per opgewekte kWh. De waarde van de kWh verbruikt of teruggeleverd zijn terug te vinden in jouw account. Wil jij weten wat de huidige uurtarieven zijn? Klik dan hier hier.