Groenestroom Lokaal

PROS

  • Online klantenportal beschikbaar
  • Maandbedrag kun je zelf via klantenportal wijzigen ( na 3 maanden)

CONS

  • Groenestroom Lokaal werkt met voorschotten, risico bij een faillissement
  • Klantenservice alleen bereikbaar via ticketformulier of telefoon

Facturatie

Je betaalt bij Groenestroom Lokaal altijd een maandbedrag als energievoorschot voor de komende maand. Groenestroom Lokaal stuurt twee weken voor de start van energielevering een eerste factuurmail met een iDEAL-betaallink. Hierna zullen alle maandbedragen automatisch rond de 25e van elke kalendermaand geïncasseerd worden. Heb jij gekozen voor handmatig betalen met iDEAL, dan ontvang jij elke 23e van de maand een factuurmail met een persoonlijke betaallink.

Salderen

Om een terugleververgoeding te krijgen zal je altijd meer moeten terugleveren aan het energienet dan dat jij zelf verbruikt in huis. Dit noemt Groenestroom Lokaal ‘netto teruglevering’. Heb jij minder teruggeleverd dan verbruikt, dan spreekt Groenestroom Lokaal over salderen en is er geen terugleververgoeding.

Voorbeeld: je verbruik is 1.000 kWh, totaal teruggeleverd 1.500 kWh, waardoor de netto teruglevering 500 kWh is. Allereerst zal Groenestroom Lokaal het verbruik van 1000 kWh salderen. In het kort, voor elke kWh teruggeleverd streept Groenestroom Lokaal één kWh verbruikt weg. Één kWh verbruikt staat gelijk aan: 1x kWh tarief + 1x inkoopkosten + 1x ODE + 1x energiebelasting. Eerst saldeert Groenestroom Lokaal het normaalverbruik en daarna het dalverbruik.

In jouw account laat Groenestroom Lokaal elke kWh teruggeleverd zien als een te salderen kWh. Na een jaar maakt Groenestroom Lokaal de jaarrekening op en wordt er gekeken of zij te veel kWh’s hebben gesaldeerd. Hiervoor voert Groenestroom Lokaal een herberekening uit om er voor te zorgen dat jij het juiste bedrag krijgt voor de netto teruggeleverde kWh’s.

Voor iedere kWh elektriciteit die je teruglevert aan het energienet ontvang je het actuele uurtarief inclusief belastingen (en inkoopkosten) in het kader van de salderingsregeling. Is er op de jaar- en/of eindrekening sprake van netto-teruglevering? Dan ontvang je voor de netto teruggeleverde hoeveelheid elektriciteit alleen het overeengekomen tarief per kWh, dus geen belastingen (en inkoopkosten).

In de bijlage van een jaarrekening staan de maandoverzichten hierop is het gewogen gemiddelde teruglevertarief over die maand weergegeven. Bekijk online een voorbeeld van de jaarrekening. In de MijnOmgeving op de pagina Energiekosten kan jij op de knop Energiekostentabel klikken om alle uurtarieven terug te zien.