Prijzenfeedsv2

Aangezien vrijwel alle energieleveranciers, die dynamische prijzen aanbieden, niet transparant zijn over de uiteindelijke stroom- en gasprijs die de consument uiteindelijk betaalt, hebben wij besloten om diverse prijzenfeeds aan te bieden. Deze prijzenfeeds zijn gratis te gebruiken voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld voor home automation met HomeAssistant of Domoticz. Het is niet toegestaan de prijzenfeeds te gebruiken voor commerciële doeleinden of de prijzenfeeds publiek te publiceren.

De prijzenfeeds zijn statisch, dat wil zeggen dat ze éénmaal per dag wijzigen. Het heeft dus geen enkel nut om de feeds iedere minuut op te halen. Vanaf heden zijn de prijzen-feeds alleen nog op te vragen met een persoonlijke token. Een token is gratis en is eenvoudig aan te maken door hieronder jouw emailadres in te vullen en op “Verstuur” te klikken. Het token is dan direct zichtbaar op deze pagina en kan direct gebruikt worden. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om meerdere tokens aan te maken, een (Supporter-)token te delen met andere personen of een token te gebruiken voor bedrijfsmatige cq. commerciële doeleinden. Het token zal dan automatisch geblokkeerd worden.

update 28-01-2023: Helaas zijn er enkele gebruikers die meerdere tokens aanmaken. Dat is nadrukkelijk niet de bedoeling, deze tokens worden geblokkeerd. Indien dit herhaaldelijk gebeurt, dan wordt de gebruiker volledig geblokkeerd.

Token aanmaken:


Let op! Het token wordt, nadat je op “Verstuur” hebt geklikt, op dit scherm éénmalig getoond (en wordt niet gemaild). Mocht je het token om wat voor reden gemist hebben, maak dan géén nieuw token aan, maar neem contact op via het contactformulier.

Token limiet

Een token is onbeperkt geldig, maar heeft voor de gewone gebruikers wel een request-limiet. Zoals eerder aangegeven zijn de prijzenfeeds statisch op dagelijkse basis. Indien je alle feeds gebruikt heb je in theorie aan 5 * 31 = 155 requests per maand voldoende. De standaard-gebruikers krijgen bij aanmaak van een token een “tegoed” van 250 requests. Bij het aanmaken/programmeren van automatiseringen moet je vaak dingen uitproberen, hiervoor kun je een tijdelijke (één week) verhoging aanvragen via het contactformulier. Na die week zal het limiet weer op 250 requests gezet worden. Ga je hier in de loop van de maand overheen, dan wordt op de 1e dag van de volgende maand de teller weer op 250 gezet.

Indien je Supporter van Enever.nl bent dan kan je 25.000 (i.p.v. 250) requests per maand doen (stuur hiervoor wel even een berichtje via het contactformulier). Tevens heb je dan de mogelijkheid om, tijdelijk, een hogere limiet aan te vragen, bijvoorbeeld als je met automations dingen aan het uit proberen bent. Zo’n aanvraag kan je ook doen via het contactformulier. Ook indien je Support van Enever.nl bent geldt dat de prijzenfeeds enkel voor persoonlijk gebruik zijn en de prijzenfeeds niet ingezet mogelijk worden voor commerciële doeleinden of publieke gepubliceerd mogen worden.

Hieronder kun je eenvoudig het resterend aantal requests van deze maand opvragen:


Soorten feeds

Op dit moment zijn onderstaande feeds beschikbaar:

De prijzen voor stroom zijn per kWh en voor gas per m³. De prijzen van de leveranciers zijn inclusief BTW, de beursprijzen zijn, uiteraard, exclusief BTW. De tijden in de feeds zijn in CET/CEST.

Legenda

 • AIP = All in power
 • AWNB = ANWB Energie
 • EE = EasyEnergy
 • EZ = Energy Zero
 • FR = Frank Energie
 • GSL = Groenestroom Lokaal
 • MDE = Mijndomein Energie
 • NE = NextEnergy
 • TI = Tibber
 • VON = Vrij op naam
 • ZG = ZonderGas
 • ZP = Zonneplan